torsdag, maj 08, 2008

Tv vånda

Nu när LCD-tv med bra bild och paneler har kommit ner i mänskliga priser, så kommer den "nya" tekniken igen och drar ögonen mot sig.

Kolla bara in klippet med Pioneer's nya KURO plasma panel.

Plötsligt känns inte LCD-tv så jäkla hett längre. eller jo det gör det. Om man fortsätter att jämföra den med min gamla CRT-tv så står den sig bra. Två LCD-tv's som jag har kollat lite extra på är Samsungs LE-37M86BD som har full HD upplösning och en kontrast på 8000:1. Men panelen har en responstid på hela 8ms, vilket kan göra att släpningar uppstår i bilder med mycket rörelse. Den andra tv'n som jag har kollat på att LG's 42LC55 som är HD-ready och en kontrast på 5000:1. HD-ready istället för full HD får man ta om man vill ha en panel med snabb responstid, och samtidigt hålla sig under femsiffriga belopp.

Något som båda tvapparaterna har är en digital tv mottagare, och det betyder att du inte behöver köpa till en box för att ta emot dagens tv sändningar. Dessutom går det rykten om att man inom en inte allt för avlägsen framtid, kommer att uppgradera marknätet i sverige för att kunna sända ut riktig HD tv. Det betyder tyvärr i sin tur att de digitala mottagare som sitter i dessa två tv apparater inte räcker till för det. När man köper en tv, så vill man ändå investera för framtiden och att det ska klara sig uppemot 10år, och kanske längre. Så ska du köpa en Digitalbos eller TV, så se för sjutton till att den klarar av att avkoda mpeg4.



Källa:
http://www.engadget.com/

Inga kommentarer: