fredag, maj 23, 2008

Gratis väder i mobilen

CheckWeather 1.0

Nu äntligen har jag kommit mig för och publicerat min lilla mobil applikation som hämtar väderdata och visar aktuellt väder för en angiven plats.

Programmet är fortfarande i sin vagga.
Saker som borde läggas till är:
- Sök funktion för stad/plats, istället för att manuellt söka reda på platskoden.
- Användande av lokala bilder, för att slippa hämta dem varje gång från internet.
- Använda mer av informationen som hämtas. (Det finns en trevlig information att använda om man vill. Det vill säga utförligare väderdata.)

  • Här kan du ladda ner det till datorn: CheckWeather 1.0
    Från och med 2009-01-15 ligger filen på www.savefile.com.


Du behöver en Mobiltelefon som klarar:
CLDC-1.1
MIDP-2.0

Programmet är testat på:
SonyEricsson K700i
Nokia 6300
Men fungerar på alla mobiler som har java.


Ett utdrag av plats-koder:
Borlänge: SWXX0105
Gävle: SWXX0006
Göteborg: SWXX0007
Halmstad: SWXX0008
London: UKXX0085
Luleå: SWXX0019
Malmö: SWXX0020
New York: USNY0996
Stockholm: SWXX0031
Umeå: SWXX0038
Uppsala: SWXX0040

För att hitta platskoder för andra städer. Gå exempelvis in på www.weather.com och sök reda på den stad du vill ha vädret för och titta i adress raden. Där finns det i slutet av adressen en uppsättning av 8 tecken som börjar med fyra bokstäver och sen fyra siffror. Exempelvis svenska städer börjar med SWXX och england UKXX, följt av de fyra siffror som representerar den specifika staden. Exempelvis för Umeå http://www.weather.com/outlook/travel/businesstraveler/local/SWXX0038.

2 kommentarer:

Romeo sa...

vore coolt med en snygg ikon och funktion att ha programmet som skärmsläckare. kolla in handyweather. coolt att du tagit tid och gjort ett program! känns trist att betala 30$ för små program som bara hämtar lite info från weather.com och dyl.

RoggA sa...

Visst vore det trevligt att ha den som skärmsläckare och ha en snygg ikon till. Jag vet inte vad java har för möjligheter att köras som skärmsläckare på en vanlig jätte enkel mobil.

Nokia's nyare mobiler kan annars ha flash som bakgrunder eller skärmsläckare. Om flash har åtkost till mobilens internet så kanske man kan skriva en snygg flash applikation. Men det leder till att applikationen inte fungerar på alla telefoner.

Som det är nu, så laddas väderbilden ner varje gång som vädret hämtas. Så för att spara dyr mobil datatrafik bör jag skriva om programmet och lagra bilderna i telefonen. För vem vill att det kostar mycket pengar att kolla vädret. ;)

En kul grej vore också att använda den senaste väderbilden och ha den som ikon till applikationen i telefonen.