tisdag, april 15, 2008

Ameibo



Nu har i alla fall några fattat galoppen, på hur konsumenterna vill köpa sin film. Hos Ameibo köper eller hyr man sin film genom att ladda ner den via sin Bittorrent klient. När man laddat ner filmen så kan man dela ut den så att andra Ameibo medlemmar kan ladda den från dig, och på så sätt får du tillbaka en del eller kanske tillslut hela beloppet du betalade för filmen. Just den här återbetalnings funktionen tror jag kommer att locka besökare.


Änså långe är de flesta filmer märkta med en vattenstämpel och kopieringskydd. Hyr man filmen så har man 30 dagar på sig att börja se på filmen. När du väl startat den första gången, så har du 24 timmar på dig att se klart filmen. Fastän hyrtiden för filmen gått ut kan du fortsätta att dela ut den och tjäna pengar på den.

En del filmer säljer de också utan kopieringsskydd och dessa kan man bränna ut och titta på i sin vanliga dvd-spelare eller titta på i andra media spelare än Windows Media Player, som för övrigt behövs när det är kopieringsskydd på filmen.

Vad gäller gränssnittet på hemsidan så tycker jag att de har lyckats att hålla den ren och tydlig. De har gjort bra färgval och lyckats med att inte få någon text som försvinner i bakgrunden. Knapparna är tydliga och man behöver inte leta för att hitta någon funktion som placerats helt galet.

Det enda jag vill anmärka på, är en lite mer kompakt träfflista när man söker. Nu får man upp 10 träffar och varje träff tar mycket utrymme på höjden, vilket gör att det snabbt blir att scrolla upp och ner för så lite information. Istället skulle en film visas med kanske bara titeln och sedan ett plus i vänster kant på varje film, för att på så sätt få fram den information som nu visas som standard. En sådan funktion kan man nästan uteslutande göra i CSS.

Inga kommentarer: