torsdag, april 10, 2008

Adobe Media Player 1.0

Jahapp, nu har iTunes och Windows media player fått en konkurrent. Det är Adobe som har släppt en ny media spelare. Adobe Media Player 1.0 heter den och webbshopen verkar främst rikta in sig på tv-serier och film.

Det är alltid roligt när det kommer ny programvara, som förhoppningsvis är innovativ och kommer med smarta lösningar. och det är just det som är den centrala punkten om produkten kommer att slå igenom eller inte. Om Adobe har några sådana i sin programvara kan jag inte svara på. Det kanske är smart och kanske lite innovativt att använda sig utav flash för gränssnittet.

Jag tycker att alla dessa media spelare som har släppts den senaste tiden har tappat fokus på själva media uppspelningen och fokuserar mer på innehållstjänster och musikbibliotek. Vilket på ett sätt är bra. Naturligtvis måste användarna ha tillgång till media att spel i sin mediespelare. När jag läser att Adobe har släppt en ny Media Player så tar namnet mig till visioner om ett program som spelar upp filmer och musik.

När jag sedan läser vad det egentligen är, så är det egentligen en webbshop/mediebibliotek som kan spela upp materialet som man har köpt från Adobes tjänst eller de filer man har importerat från sin dator. Vips så ligger inte fokuset på själva nöjet att se filmen. Utan fokus har flyttats till möjligheten för Adobe att tjäna pengar. För använder man Adobe Media Player så köper man också film och musik av dem, dvs. de får sig beskärda del av intäkterna som innehålls leverantörerna drar in.

Men har man väl tagit sig förbi den frustration som jag upplever när man installerar ett musik/film fängelse så är faktiskt, Adobes Tv-avsnitts funktioner bra. Som egentligen inte skiljer sig från Podcasts alls. Man kan prenumerera på en show och ladda ner avsnitt för att kolla på. sedan markeras de avsnitt du redan har sett, och du har ständig koll på det som redan är sett och du blir informerad av när det finns nya avsnitt att se på.

Adobe har inte heller lyckats med hjälp av programkod att få tv'n kopplad till datorn. När man har lyckats med det, kommer dessa innehållsleverantörer att ha det mycket lättare.

För vem sitter med familjen vid datorn och kollar på tv?

Inga kommentarer: