tisdag, september 02, 2008

Google Chrome


Idag släpper Google en beta på sin nytänkade webläsare Chrome. Det är otroligt roligt att någon tänker mer outside of the box på webläsarsidan. Man har länge optimerat webläsarna så som de såg ut i sin barndom bara med små förändringar. Precis som Microsoft gjorde med office 2007 när de introducerade sina ribbons, Så tar google tabbarna och utsenendet till en ny nivå, lika så som med sandboxnigen av flikarna.

Det är svårt att säga om google kommer nå ut till någon massa med sin Webläsare. Men en sak som är säker är att befintliga aktörer på marknaden kommer att tvingas att ta sina webläsare till samma nivå för att inte hamna i bakvattnet.

Intressant är också att de flesta journalister skriver att Microsoft ska se up för Googles nya Webläsare. Faktum är väl ändå att Firefox och Opera spelar om samma användare. Kanske till och med att det är mer Firefox och Opera som får se upp. För majoriteten av Internet explorers användare inte bryr sig om att byta eller inte kan byta webläsare. Medan Firefox och Opera's användare är medvetna och har gjort en aktivt val att byta ut Internet Explorer.

Ladda ner Google Chrome





Källa:
http://googleblog.blogspot.com/2008/09/fresh-take-on-browser.html
http://www.idg.se
http://www.aftonbladet.se

1 kommentar:

Anonym sa...

Med sådana här avtal lär det inte bli några rusningar:
http://pryl.feber.se/art/71430/mysko_anvndaravtal_i_google_ch/