fredag, maj 16, 2008

Och nu bryter vi för reklam...

En god nyhet från det stora landet i väster som jag inte trodde jag skulle få höra, är att de kommer att minska reklamtiden.
Idag är nästan en tredjedel av en timme reklam. Till exempel om man laddar hem ett tv avsnitt från internet där reklamen är bort plockad, så är speltiden ca 42 minuter. Det betyder att om du ser två avsnitt på tv med reklam, har du kastat bort tid för att hinna se tre hela avsnitt utan reklam.

Visst man kan tänka sig att det kan vara skönt att gå på toaletten, eller hämta lite fika medan det är reklam. Men vem fan går på toa i 20 minuter på timme eller är i köket och kokar kaffe så mycket.

Nu var det ändå bara två tv program som ingick i det här försöket enl. Aftonbladet. Fringe och Dollhouse. Hoppas att dessa två tv serier håller måttet och blir sjukt populära, så inte tv bolagen hittar på någon flyktig anledning att det inte håller med mindre reklam.

Fy skäms på TV4 som vill fylla på med mer reklam. Körslaget som visades nyligen var ett bra och underhållande program som jag har orkat se, om det inte hade vart avbrott för reklam mellan (nästan) varje uppträdande/inslag. Skärpning!

Källa: http://www.aftonbladet.se/

Inga kommentarer: