fredag, april 25, 2008

Miljöbilar med utbytbara batterier



Här är någon/några som har kommit med en bra idé. Elektriska bilar i all ära. Genialt, men ändå inte eftersom det tar ett tag att ladda upp batterierna. Samtidigt som räckvidden på batterierna inte är överdrivet lång. Hur löser man det då, om man ska resa långt. Man vill inte stanna 12 timmar var 50:e mil för att ladda upp kärran.

Hur vore det om batterierna var utbytbara precis som i radion på köksbordet. När du snart kört slut på strömmen i batterierna, så stannar du på ett serviceställe och byter batterier, och kör vidare med nya fräsha direkt. Ett stopp som inte skiljer sig nämnvärt i tid, förhållande till att fylla upp bilen med brandfarlig bensin. Dessutom vore det kanon om det fanns möjligheten att ladda dessa batterier hemma. Vilket skulle betyda att du inte behöver att åka till macken och byta batteri så ofta.

Kommer det här ut på marknaden så kommer jag i alla fall överväga detta alternativ. Fast elen kommer naturligtvis bli mycket dyrare om man byter ut all förbränning som sker i dagen bilar mot att ha mackar som ska ladda batterierna. Miljöproblemet kommer man inte runt bara genom att tillverka miljövänligare bilar och saker.

Man måste ändra beteendet hos människorna som använder tekniken och alla andra också naturligtvis. Hur vore idén att minska antalet bilar på våra vägar och göra kollektivtrafiken ett verkligt alternativ.

Men som jag ser det är överbefolkningen på jorden det största problemet i alla fall. Det kanske är en känslig fråga, men vad hjälper det att minska utsläppen på alla bilar, när antalet bilar ändå kommer att öka så snabbt att det totala utsläppet strax är tillbaka på samma nivå igen.

Källa: http://www.engadget.com/

Inga kommentarer: